Selasa, 17 Mei 2016

Cooking Class

Diposkan oleh emiria farahdina di 05.34
Reaksi: 
0 komentar Link ke posting ini


 Since my mom always complain that I seldom to cook, I decided to join the cooking class in the last minutes after thousands of consideration.


The cooking class held by my running buddies from Bogor Runner. They invited one of member who works as a chef, Kang Assegaf, a chef from five stars hotel in Jakarta, Mandarin  Hotel.





The cooking class was great. I learned the basic of techniques of cooking such as cutting, slicing, chopping which had a secret technique to do it. Well, I never knew it before, so I'm so enthusiastic and it was motivated me to try something new such as cut the fish and cut chicken..honestly it was the first experience for me. Can you believe it? As a girl, the rest  of my life, it was the first time at 24 years old,  the age that you should do it better. Hoho






Overall, the cooking class inspired me to practice on my own at home. And Voila, this is my creation!


 I know its still far from perfect such as the chicken not juicy, the slice of chicken and fish still  too thick, the flour of fish still not perfect from crispy, and some of the was to salt, Oh noo. However I enjoyed making special dishes for my beloved family.


Mas2 Narsis XD

Diposkan oleh emiria farahdina di 05.20
Reaksi: 
0 komentar Link ke posting ini

Di setiap sesi sketsa bersama Bogor Sketcher, selalu saja ada cerita yang menarik. Dan kali ini ada cerita lucu yang ingin aku ceritakan. Ketika aku lagi duduk bersketsa di bangku sisi danau, ada dua orang mas kisaran umur 20an dan seorang temannya. Tiba2, salah satu dari mas itu berfoto narsis di lokasi dekat aku bersketsa. Setelah puas, dia menyapa dan bilang,

Mas1: " Lagi ngelukis ya mba?"
Aku: iya mas.” (sambil tersenyum)

Terus dia pergi sama temennya, tapi sebelum pergi sekilas
aku liat dia maenin Hp ke arah aku, entah apa yang fotoin, entah aku yang lagi gambar, atau foto selfie narsis , haha, entahlah ga jelas dan ga peduli juga. Akhirnya pergilah mereka berdua, dan aku masih serius bersketsa tentunya. Sekitar 20menit kemudian si mas2 itu balik lagi sambil sok2 berfoto gitu d. Terus sekilas aku ngeliat dia, dan tiba-tiba dia bilang sesuatu.

Mas2:”Mba, boleh minta tolong ga, khan saya mau difoto nih nanti, terus mba pura2nya lagi ngelukisin saya ya, mau, gimana mba, mau ga mba?"
Me: dian sesaat, no respon, Ya ampyuuun XDXD (dalam hati), “Oh, ceritanya pura2 aja khan ya mas, oke d.”

Terus dia berfoto sok narsis
. Selama dia foto aku gak berekpresi sama sekali , tetep bergaya melukis wajar apa adanya sambil nahan ketawa sambil komat-kamit dalam hati ( ya ampyuun ni orang narsis banget d yaaa XDXD)
Terus pas selesai dia nanya hasilnya ke temennya

Mas1: “Coba gua liat hasilnya. Wihh pas banget,, makasih ya, mba`”
Me: “Sama-sama.” (dengan muka datar)


Fiuuhhh, ada-ada aja ya kelakuan cowo zaman sekarang. Nih cowo pasti langsung update di medsos terus bergaya macam2 ga kebayang d yas medsosnya kayak apa, hihihi

Mas Kiki dan Bahasa Cinta

Diposkan oleh emiria farahdina di 05.14
Reaksi: 
0 komentar Link ke posting ini



Selain kisah lucu yang pertama, ada pula kisah menarik yang kedua, antara percakapan aku dan mas Kiki (MK)

MK: “Hi, Emi, mana cowonya ko ga diajak?”
Me: “Gal ah, Mas, dia khan gak suka nyeket.”
MK: “Cuma cowo aneh yang ga suka nyeket.”
Me: “ Hihi, Ga gitu juga kali, Mas.”

Akhirnya setelah jalan bareng, kita menemukan spot pertama, terjadilah percakapan sesi kedua.

MK:” BTW, lo udah ada cowo, Mi?”
Me:” BELOOMMM, Mas, gua belum punya cowo!” (Dengan muka  patut dikasihani)
MK: “ Kasian banget sih lu mi, hahaha. Kebanyakan lari sih lu, masa sering lari ga ada satu pun yang nyangkut sih, hahaha.”
Me: “ Au ah, cowo2 lari mah entahlah, hahaha.”
MK: “ Haha pada melarikan diri dari kenyataan, ya?”
Me: “Whoaa, kok lo tau sih, mas?”
MK: “Gua pernah muda kale,,”
Me:” Hmmm… (menatap dengan pandangan curiga) Oke, deh mas, gua percaya, wahahaha.”

Berhubung tempat sketsanya panas, dan gak dapet objek yang sesuai, akhirnya kita berpindah ke tempat sketsa yang lain, spot kedua yang kebetulan satu lokasi dengan salah satu pelukis senior Pak Husnawi dan Istrinya. Dan terjadilah percakapan sesi ketiga.



MK: “Mi, ajarin gua bahasa Inggris dong, Bahasa Inggris lu kan jago!”
Me: “ Hahaha, boleh-boleh, tapi barteran dong, lo ajarin apa ke gua, mas, hahah?”
MK: “ Gua ajarin lo bahasa Cinta d, bahasa Cinta lo khan payah banget!”
Me: “ Whoaaa, parah banget sih lw, mas Kiki.”

Hmm, setelah percakapan itu gua langsung mikir dua kali. Mungkin memang bener juga kali y. Hmm, entahlah tapi gua ngerasa setelah beberapa kejadian yang terjadi semakin gua bingung harus kayak gimana kalau berhadapan dengan cowo. Hmm, someone please teach me Love Lesson, Pleaseee!!

Senin, 16 Mei 2016

Sketsa Tanaman Air

Diposkan oleh emiria farahdina di 07.08
Reaksi: 
0 komentar Link ke posting ini
15 Mei 2016 Kebun Raya Bogor (KRB)






Pada kesempatan kali ini KRB bekerja sama dengan Bogor Sketcher untuk mengadakan acara bersketsa dengan tema Tanaman Air. Adapun hasil karya para sketser ini akan ditampikan pada Pameran dalam rangka Perayaan HUT KRB yang ke 199, tanggal 18-20 Mei 2016.
Sketsa hari ini seru banget karena banyak peserta yang datang dari berbagai usia, yang termuda usia 9 dan 10 tahun dan berbagai kalangan. Kita juga kedatangan tamu spesial Pak Husnawi I-a, seorang seniman senior yang berasal dari Tangerang, Pak Gamma, kawan2 dari Indonesia's Sketcher, dan masih banyak lagi.


Selama bersketsa banyak banget kisah seru yang menarik untuk diceritakan intinya karena saking serunya bakal jadi long story J. Just wait and see ya





Bersyukur sekali pada akhirnya komunitas ini mulai bisa dikenal di masyarakat. Semoga dengan acara ini dapat menularkan virus positif bersketsa.
Mari bersketsa 








Minggu, 15 Mei 2016

Yoga

Diposkan oleh emiria farahdina di 06.06
Reaksi: 
0 komentar Link ke posting ini
Hello everyone, now I want to share my experience of Yoga. May be I have never mentioned it before in social media or anything else. However the fact is I already did yoga exercise since I was in high school. The purpose I did that to lose weight since I was fat at that time. I did it almost a year by myself, but it was stopped because of the hectic in my routine life, so I couldn’t find the right time to do it. From that time I know some basic skill and poses of yoga. It was fun and excited in every time I could follow the movement even it’s kind of simple one. 

Time after time I forget about the exercise, sometimes I did it once in a while when I was in college even though I thought the exercise wasn’t effective to lose weight since the movement is too slow and it need long process to achieve it. So, I prefer cardio sport such as running and swimming to achieve it and it worked since 2012.

However, I began to realize that I running, swimming, or any kind of cardio sports is not enough to get balance in life ( based on my  point of view), so I need some exercise who will improve not only physically, but also mentally and spiritually. Once I thought about it, once I got the answer. Finally, a parents offer the teachers yoga class. They are Ibu Lisa, Ibu Sam, Ibu Nadine, and next Ibu Tasya since last year, 2015. 

I was so enthusiastic to join the program as I love yoga and wanted to restart the practice.  Even my yoga still in basic, still reach the physical purpose, not mental and spiritual yet, my body flexibility has improved more and more. Now I can do some poses which I couldn’t do before, such as head stand with the wall, table pose, tree pose, sun salutation, ect. I still struggle to do hand stand, head stand, tenggala pose, reach hand to feet, and many other poses.


I was so happy that at the same time my running buddy do yoga too, Mba Mprit. She likes to take her Yoga pose in action. It’s cool! It’s inspired me to do the same thing. So, if I go somewhere to outdoor place, I like to take my pic of yoga pose. Are you so curious about it? Here some poses, I hope you enjoy it!


Jumat, 13 Mei 2016

Frame it!

Diposkan oleh emiria farahdina di 19.37
Reaksi: 
0 komentar Link ke posting ini



Mt. Pancar, Sentul

Diposkan oleh emiria farahdina di 14.33
Reaksi: 
0 komentar Link ke posting ini


Last week, I had looong weekend and I went to Gunung Pancar with my college friends, Ori and Nai. It has been long time that we had never seen each other, the last time wast November, 2015, in the other words, it almost a half year we had never seen each other. I miss them so much.

For the holiday, we planned to go to National Flower Park in Cipanas, but after some considerations as we know it was long holiday, so it would be terrible plan if we kept continuing the plan. As a plan B, I gave them another alternative idea to go to Gunung Pancar.

Ori, one of my  friend was so excited as she organized the idea to make a photo shoot when we got there. She prepared all the properties which needed such as, balloon, lunch mattress, hat, ect. In the other hand, Naili brought some foods and also some clothes and pairs of shoes just for photo session.  Cool! How about me? Well, I just bring my documentation stuff such as DSLR camera, pocket camera, Selfie stick, and my cell-phone, and of course brought my own self. Hohoho


I had a great time with them, spent quality time. I enjoyed all the silly and funny stuffs we did together, made me forget about all problems and the other annoying things which stuck in my head. Things what we have done just laughed, took some picture we wanted, for example, between the tree rows pose, yoga pose, on the stone pose, picnic style, and ect. Thanks girls. Hope we can do another adventure to Onrust and take another photo-shoot. I don’t know why, but since that time I really like to learn about photography. That’s my hidden desire I kept for so long, and it have shown recently. It was great if we can well-documented our travelling moment since the moment never come back twice.
 

- Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos